השקעה מושכלת

השקעה מושכלת

דילמת השקעה

פגשתם בעלי חברה המשדרים רצון למכור את העסק ומיד אתם מתרגמים זאת לשאלה: "כדאי או לא ?" אם העסק דומה לעסק שלכם, אז מדוע לקנות, אולי נצמח לבד? אם העסק משלים לעסק שלכם (סינרגטי), יש מה לדבר, אבל כמה זה שווה? אם העסק אינו בתחום עיסוקכם – האם נכון לרכוש משהו שאנו לא מבינים בו? סטרטאפ – מהם סיכויי ההצלחה ?

נגדיר פרויקט או השקעה – "אלה הם משהו החורג מלוח הזמנים ומהתקציב". אנו מאוהבים במה שבחרנו, מחפשים דרכים להצדיק את ההשקעה. שימו לב לדינמיקה בין המציג לבין המאזינים – המציג מגן על הצעת ההשקעה והמאזינים מחפשים לתקוף אותה. החלטתם להציע השקעה? – הקימו צוות שיכלול מראש אנשי מקצוע, מנהלים/ות בארגון כולל מתנגדים פוטנציאליים.

סטרטאפ- האם המוצר עונה על צורך שאינו מקבל מענה בטכנולוגיה קיימת (מכונת כביסה המבצעת גם ייבוש, גיהוץ וקיפול). או: תהליך הקיים במציאות, אך המוצר משפר אותו באופן קיצוני (טלפון מקשים->טלפון חכם עם אפליקציות). או: צורך שאינו קיים במציאות אך ההמצאה היא זו שיוצרת את הצורך (אייפד). תבחנו: האם החברה קיבלה אישור הרשות לחדשנות ? האם מיועד לשווקים גלובליים ? האם זוהי חברה של אדם אחד או צוות מנצח ? האם החברה מכילה "מנועי פיתוח" או מוצר אחד ? אנו מבינים משהו בתחום ? נוכל לדעת לאן הולך הכסף שלנו ?

עסק סינרגטי – נסתכל על השקעה דרך הלקוחות שלנו. יש לנו לקוחות, מערכת שיווק, מכירות והפצה, אימון של מקבלי החלטות, הבנת הצרכים – אלה מאפשרים לנו לתת ללקוחות ערך מוסף בצורה של מוצרים ושירותים הפותרים להם צורך.

שווי – "קיימות 20 דרכים שגויות להערכת שווי". הנפוצה – שיטת מכפיל איבידטה (רווח לפני פחת והפחתות, מיסים, מימון והכנסות/הוצאות מיוחדות). מחשבים איבידטה, כופלים במכפיל ענפי והתוצאה היא "שווי פעילות". עכשו מתחילים הויכוחים: איך מתיחסים לחוב בנקאי? הון חוזר? צרכי השקעות שבר ופיתוח, מהו שווי המלאי? עלות אנשי מפתח שאנו נכניס לפעילות? המלצתי היא לבחון את ההשקעה באמצעות שילוב בין ניתוח פיננסי-עיסקי של המצב הקיים בשילוב תזרים המזומנים העתידי של הפעילות אחרי ששולבה בעסק שלכם. תזרים המזומנים ישקף את כל התקבולים והתשלומים הצפויים, לפחות ל- 3-5 שנים הקרובות. תכללו בתזרים גם עלויות מו"פ, השקעות צמיחה, מימון וחלוקת רווחים לבעלים – לא להתבלבל - אתם משקיעים כדי להרוויח, בין אם כסף ובין אם מיתוג ותדמית ושילוב בין כל אלה. אני ממליץ לתת ערך משמעותי לתרבות העיסקית של העסק הנרכש: אנשי מפתח, איכות ניהול, אמון לקוחות ושם טוב, נאמנות עובדים ומעטפת ארגונית בנויה היטב.

החזר השקעה – תוך כמה זמן נחזיר את ההשקעה? קצב השינויים הטכנולוגיים ובסביבה העיסקית דורשים החזר השקעה מהיר שכן תוך מספר שנים נאלץ להשקיע מחדש. החזר השקעה מצוין הוא 2-3 שנים, בינוני – 3-4 שנים וארוך – מעל 4 שנים. הכרחי שלכם תהיה השפעה מהותית על העסק שרכשתם ובאופן זה תשלטו על מהירות החזר ההשקעה.

 


BDO ישראל לעסקים קטנים ובינוניים

BDO ישראל הינה פירמת ראיית חשבון וייעוץ עסקי מובילה, עם ניסיון רב שנים בליווי עסקים קטנים ובינוניים בארץ ובעולם. היכרותנו עם הצרכים, ההזדמנויות והסיכונים של העסקים הקטנים והבינוניים, מאפשרים לנו להציע מעטפת שירותים מותאמת אישית לצרכי הלקוח.

אנו מציעים ללקוחותינו יחס אישי לצד מעטפת שירותים של פירמה מובילה:

  • ביקורת וסקירה של דוחות כספיים
  • ייעוץ שוטף בנושאי חשבונאות ומיסים
  • ייצוג שוטף בפני רשויות המס
  • דוחות אישיים לבעלי המניות
  • הנהלת חשבונות וחשבות, הכנת משכורות ותלושי שכר לעובדים בעסק
  • חישוב הפרשות לפנסיה, קרנות השלמות, גמל
  • ייעוץ וליווי עסקי

 

ליצירת קשר עם המומחים שלנו >>