כיצד שיתופי פעולה יכולים להעצים את הארגון שלך?

 

פעם כל מותג היה נשאר נאמן לעצמו ודאג שלא להתערבב עם חברים מבחוץ. כיום, תרבות ה- Mega collaborations רק צוברת תנופה והיא רלוונטית במרחב הפיזי והדיגיטלי, בדגש על דור ה-Z, ה- millennial והרצון שלהם במוצרים ושירותים יוצאי דופן.   

מה הופך שותפות בין מותגים לנהדרת וכיצד שיתוף פעולה בין מותגים יכול לעזור לארגון שלכם?

שיתופי פעולה בין מותגים קיימים בענף האופנה, המזון, כלי בית, נסיעות ועוד. זו דרך קלה ויעילה לשתף פעולה במקום להתחרות עם מותגים אחרים בענף שלך. לכן, כל עוד אף אחד מהמותגים לא חולק את אותו השוק, שיתוף פעולה יכול לעבור דרך ארוכה לחיזוק המודעות, המעורבות והמכירות למותג. השיווק במרחבים דיגיטליים, ואסוציאציות מסוג זה הן בעלות חשיבות עליונה לפתיחת המותג שלך בפני קהלים חדשים וסטים חדשים של לקוחות.  לאחרונה, נצפו גם שיתופי פעולה של חברות מתחרות כגון ברגר קינג ומקדונלנד, אמזון ומיקרוסופט ועוד. ניכר כי חברות מבינות שאין יותר ממה לפחד ושהכוח המשותף יכול להיות רב יותר מאשר בנפרד.

כאשר המותגים הנכונים מתאחדים, דברים גדולים יכולים לקרות. שיתוף פעולה בין מותגים הוא אחד המרכיבים החשובים ביותר בניהול המותג ובאסטרטגיה העסקית הכוללת של ימינו.

 

הרעיון של שיתוף פעולה בין מותגים יכול להיות מוגדר כברית אסטרטגית בין שני מותגים או יותר, ליצירת מוצר או שירות ייחודיים וספציפיים מתוך כוונה למצוא נישה ולהשיג יתרון תחרותי בשוק. זהו אופן הפעולה כאשר שתי חברות מגבשות ברית לעבודה משותפת ליצירת סינרגיה שיווקית ומכירתית המועילה לכל הצדדים המעורבים.

כאשר שני מותגים מגיעים יחד עם מטרה לשתף פעולה, המטרה העיקרית היא לחלוק את המומחיות ולהציע את המוצר הייחודי והחדשני ללקוחות שיעזור להם להשיג את יתרון. עם נתח השוק הגבוה, שני הצדדים נהנים מהתשואה הגבוהה יותר להשקעות ומהגדלת הרווחים.

 

החיבורים הכי לא מתאימים

כשרוצים להמציא משהו גאוני, הרבה פעמים מומלץ לחשוב על החיבורים שנראים כהכי לא מתאימים או הגיוניים. זה תמיד מייצר משהו חדש שלא היה קודם.

החודש השיקו חברת הביוטי E.l.f. עם Chipotle שיתוף פעולה חדש ובו חשפו את קולקציית האיפור המשותפת השנייה שלהם. בקולקציה מוצרים כגון: צלליות, גלוס, ספוג איפור אבוקדו ותיק איפור "עיניים, צ'יפס, פנים". הקולקציה מתעתדת להיות זמינה לרכישה בחנות האיקומרס של חברת E.l.f, בחנות האונליין של צ'יפוטלה ובפלטפורמת "drop" של NTWRK. צ'יפוטלה גם תמכור באפליקציה שלה מנה בשם: "עיניים, צ'יפס, פנים". החברות החלו לשתף פעולה במאי 2020 עם קולקציה שנמכרה בתוך ארבע דקות בלבד.

שותפויות בלתי צפויות עם מותגים החולקים ערכים דומים במטרה לרגש את קהל ה- super fans של המותגים.

 

מומחיות שמקצרת דרכים

Ken Blanchard, הסופר האמריקאי, מאמן ומומחה לניהול אמר: "אף אחד מאיתנו לא חכם כמו כולנו."

אנחנו לא יכולים להבין ולהיות בעלי ידע בהכל. מותג שלוקח זאת בחשבון, הוא מותג המבין שלעיתים בכדי להגיע ליעד מסוים, אפשר לחבור למותג אחר שיש לו את הידע החסר. זה מאפשר קיצורי דרך.

כל מותג בתעשייה הוא מומחה ובעל משאבי ידע בפרמטרים ספציפיים, אך עליו לבצע מיקור חוץ או להסתמך על צדדים שלישיים בנוגע ליסודות וההיבטים בהם המותג חסר ידע ובקיאות. לפיכך, שיתוף הפעולה מספק תנופה לגורם של שיתוף ידע המסייע לשני המותגים לשפר את רמות היצירתיות שלהם.

יוצרי הסרט “To All The Boys” של Netflix הודיעו בחודש שעבר על שיתוף פעולה עם Sephora בהשקת בנדלים  השראות מהסרט והשחקנית, כדוגמת מארז אביזרים לשיער ועוד. נטפליקס מבינה כי המומחיות שלה היא יצירת תוכן אבל זה לא אומר שהיא לא יכולה להרחיב את היריעה באמצעות חבירה לחברה שהמומחיות שלה היא לייצר מוצרי ביוטי. הרעיון הוא שכל מותג יתמיד במה שהוא טוב בו וימנף את המומחיות של מותגים אחרים.

 

רוחב פס של לקוחות

שיתוף הפעולה מסייע לשני המותגים להרחיב את בסיס הלקוחות שלהם כשוק היעד ולקוחות של שני המותגים מנוצלים ביעדים ובמניעים המשותפים של מכירות גבוהות יותר ורווחים גבוהים.

שיתוף הפעולה של המותג לא רק תופס את העיניים של הלקוחות הוותיקים, העמיתים והגורמים בשוק, אלא שקהל הלקוחות של שני המותגים מתרגש באותה מידה מתוצאת שיתוף הפעולה. המותגים משתמשים בתמהיל רב עוצמה של ערוצי שיווק, בכדי לגרום ללקוחות להיות מודעים לברית ומה צפוי להם.

 

קחו לדוגמא את Spotify שחברה לאפליקציית Uber בכדי ליצור "פסקול לנסיעה שלך". זו דוגמה נהדרת לשותפות בין שני מוצרים שונים מאוד עם מטרה זהה - להרוויח יותר משתמשים.

 

כאשר רוכבים מחכים לנסיעה בUber , הם מתבקשים להתחבר ל- Spotify ולהפוך לדיג'יי של הנסיעה שלהם. משתמשים יכולים לבחור מפלייליסטים שלהם כדי לקבוע למה הם יקשיבו. שותפות חכמה זו מסייעת לחובבי Uber ו- Spotify כאחד ליהנות מחוויות טובות יותר בזכות האפליקציה. והם עשויים להיות מעוניינים יותר לבחור את Uber ו- Spotify על פני המתחרים בידיעה שהם יכולים ליהנות מהנסיעה הבאה שלהם בהאזנה למוסיקה האהובה עליהם.

 

רווחים גדולים יותר

המטרה העיקרית של כל חברה היא קודם כל לייצר הכנסות ורווחים גבוהים יותר על ידי הגדלת מכירות המוצרים באמצעים ואפשרויות שונות. שיתוף פעולה עם מותגים הוא אחד הכלים האסטרטגיים הטובים ביותר עבור חברה להשיג רווחים גבוהים יותר כאשר הם נקשרים לשמות המותג החזקים האחרים באמצעות תוצאות הברית, תוך שווי המותג, הישג ונתח השוק המשופרים.

רק לפני כחודשיים, השיקו את ה- The North Face x Gucci Collection. The North Face וגוצ'י מתחברים לקלאב חדש, כפי שהוכרז באמצעות סדרת טריילרים באינסטגרם של גוצ'י. שיתוף הפעולה חוגג את ההיסטוריה והמורשת של שני המותגים. מותגי

היוקרה בשנים האחרונות ובטוח לאור הCOVID19 הבינו שקיימת הזדמנות כלכלית בהרחבה לקהלים צעירים יותר. את הקולקציה החדשה ניתן גם לרכוש אונליין באתר חברת גוצ'י.

 

בעולם המהיר של ימינו ובתרחישים העסקיים המשתנים כל הזמן, חשוב מאוד שהמותגים ישרדו וישגשגו בשוק תוך שמירה על מערך הלקוחות הנאמן בכך שהם מציעים את המוצרים הייחודיים והחדשניים בתוך התחרות הקשה. והאסטרטגיה העסקית של שיתוף פעולה עם מותגים נוספים היא אחד הכלים הטובים והנכונים ביותר. זה לא משנה אם שיתוף הפעולה מייצר, מוצר, שירות דיגיטלי, תוכנית נאמנות או כל רעיון אחר, כל עוד הוא מחדש ומרגש את הלקוחות שלכם.

אז איזה שיתוף פעולה מקורי אתם בוחרים לממש השנה?

 

המאמר פורסם בדה מרקר בתאריך 11.3.21

 

ליצרת קשר עם המומחים שלנו >>