נדל"ן בגובה העיניים

 

בקצרה

בסוף 2021 השלימה קבוצת סופרין - העוסקת בבנייה למגורים, תעסוקה, לוגיסטיקה וקבוצות רכישה - גיוס של כרבע ממניותיה בבורסת תל אביב, לפי שווי של כ-160 מיליון שקל. הגיוס לווה על ידי אשכול הנדל"ן של BDO. על רקע זה נפגשו דן אטיאס, ראש אשכל נדל"ן BDO וצחי סופרין בעל השליטה ויו"ר החברה לשיחה על התמהיל המשפחתי והמיוחד של סופרין, המעבר לחברה ציבורית ועתיד שוק הנדל"ן בישראל. 

 

 

 

בשיחה עם רו"ח דן אטיאס, ראש אשכול נדל"ן ומנהל סניף ירושלים ב-BDO, סיפר צחי סופרין, בעל שליטה וסגן יו"ר החברה, על הבחירה לפנות לתהליך הגיוס בשוק ההון. "במשך שנים אנחנו עובדים בשקיפות מלאה, כולל דו"חות כספיים מפורטים, והמעבר מחברה פרטית לציבורית הוא טבעי עבורנו. הגענו לנקודה שצריך לגוון את ההון ואת אפשרויות המימון של החברה".

סופרין מזוהים בתחום קבוצות הרכישה. "אבי התחיל עם העיסוק בכך כבר באמצע שנות ה-80, ואנחנו עדיין רוצים להמשיך עם התחום הזה. מטרת גיוס ההון היא לייצר פעילויות יזמיות נוספות, שישלימו את פעילות קבוצות הרכישה".

לדבריו, הגיוס הוביל להאצה בצמיחה העסקית של החברה. "בניגוד לחברה פרטית שהדו"חות הפרטיים שלה אינם חשופים לציבור, כאן ציבור המשקיעים והקונים רואים שהחברה יציבה ותמשיך לפעול לאורך שנים".

בתהליך הגיוס בסופרין עשו צעד שנחשב לנדיר למדי בשוק ההון הישראלי – הם הקצו כ-6% מהמניות לעובדים ולמנהלים בחברה. "כחברה משפחתית, רצינו לרתום את העובדים להצלחת החברה. הדרך המוכרת והמקובלת היא הנפקת אופציות, אבל אופציה בסופו של דבר דורשת תשלום של העובד, וזה יוצר מצב שפעמים רבות העובדים מממשים את האופציות שלהם ומקבלים תשלום חד-פעמי. רצינו להרוויח מכך שהעובדים הם שותפים של החברה, ויכולים להרוויח גם שנים קדימה. העובדים לא חייבים למכור את האופציות או המניות, והם אפילו יוכלו לצבור דיוודנדים שהחברה תחלק".

סופרין דיבר על שוק הנדל"ן הרותח של תל אביב, ולדבריו, על אף הצפיפות - קיימות עוד אפשרויות בעיר. "תל אביב נהנית מביקוש גבוה במיוחד, ולכן המחירים ממשיכים לעלות. זיהינו את מזרח העיר בכלל, ואזור נחלת יצחק בפרט כפוטנציאלי, ואנחנו מקימים שם עם קבוצת שותפים פרויקט גדול שיכלול כ-400 יחידות דיור ומשרדים. זהו אזור שעדיין יש הזדמנויות ששווה לבחון אותן ביחס למחירים בשאר העיר".

במקביל לפעילות בתל אביב, החברה מקימה מיזמי תעסוקה מחוץ לעיר. "תחום התעסוקה בתל אביב רותח, ואנחנו מחפשים מתחמים במעגל הקרוב לתל אביב שייתנו מענה לעסקים ולעובדים, שרובם לא גרים בתל אביב, וצריכים לנסוע בכל יום במכונית לתוך העיר. המתחמים האלה צריכים להיות נגישים תחבורתית וגם לכלול מקומות חנייה. האזורים שמתאימים לכך הם הוד השרון וקרית אונו, ששם יש לנו קומפלקס משרדים גדול שאנחנו מקימים עם חברת הביטוח מנורה, על קו הרכבת הקלה. המיזם ייתן פתרון תחבורתי מצד אחד, ומצד שני נותן פתרון תעסוקתי גדול לאזור בקעת אונו". לדבריו, מחירי הנדל"ן המסחרי בקרית אונו יהיה קצת פחות ממחצית המחירים בתל אביב, כשהסטנדרטים לבנייה זהים לבנייה בשתי הערים.

"המטרה היא לאפשר לחברות לחסוך עלויות, ולעובדים להגיע מהר יותר בבוקר לעבודה ולצאת בקלות מהעבודה הביתה כדי לאסוף את הילדים. הם יוכלו לצאת חצי שעה לפני - ולא שעה-שעה וחצי לפני האיסוף. הרבה מאוד ערים הבינו שכדאי למנוע את השימוש בערי שינה וערי תעסוקה, מכיוון שאנשים מבלים הרבה מאוד זמן במכונית כיום".

סופרין סיפר גם על ההתרחבות של החברה גם לתחום המבנים הלוגיסטיים. "לפני כמה שנים זיהינו את הצורך בתחום המרכזים הלוגיסטיים, שרובו מאופיין בחברות ענק שיש להם מרלו"גים משלהן, והחברות הקטנות והבינוניות זקוקות. קיימת עלייה אדירה בביקוש בשטחים הלוגיסטיים, בעיקר בתקופת הקורונה והזינוק בהזמנות מהרשת – את כל החבילות שמזמינים צריך לאחסן איפשהו".

רו"ח דן אטיאס ציין כי "תחום הבנייה והנדל"ן המקומי התפתח מאוד בשנים האחרונות, ולראיה, בשנת 2021 מדד ת"א בנייה עלה ביותר מ-50%. באופן, טבעי חברות נדל"ן ישראליות בוחרות להיהפך מחברות פרטיות לחברות ציבוריות, כדי שיוכלו לגייס הון בבורסה בתל אביב. זאת, על אף שמדובר בתהליך ארוך, יקר ולעתים מורכב".
 

צרו קשר עם המומחים שלנו >>