דוחות כספיים שנתיים לדוגמה לתאגידים בנקאיים ליום 31 בדצמבר 2022

אנו מתכבדים בזאת להגיש לכם דוחות כספיים לדוגמה לתאגידים בנקאיים ליום 31 בדצמבר 2022 אשר ערוכים בהתאם להוראות הדיווח לציבור של המפקח על הבנקים והנחיותיו. הוראות אלה מבוססות בעיקרן על כללי החשבונאות המקובלים בבנקים בארה"ב US GAAP)).

דוחות לדוגמה אלה הוכנו בקפידה רבה, אך הם כתובים במונחים כלליים ונועדו להמחשה בלבד ואינם כוללים הדגמות לכל המצבים האפשריים. התאגיד הבנקאי עשוי לכלול מידע נוסף ו/או לערוך שינויים והתאמות, ככל שרלוונטי, על מנת לשקף באופן נאות את המצב העסקי של התאגיד הבנקאי לתאריכי המאזנים, את תוצאות פעולותיו, את תזרימי המזומנים שלו ואת השינויים במצבו הכספי ובהון. אין לראות בדוחות לדוגמה אלה מתן ייעוץ מקצועי או מתן חוות דעת והם אינם מהווים תחליף לקריאת התקנים או ההוראות עליהם הם מבוססים.

 

קישור לדוחות כספיים לדוגמה WORD

קישור לדוחות כספיים לדוגמה PDF

 

1. תוספות עיקריות בגין הוראות של המפקח על הבנקים ועדכונים של כללי חשבונאות מקובלים בארה"ב:

  1. העדכונים העיקריים בדוחות הכספיים לדוגמה, משקפים את יישום כללי החשבונאות המקובלים בארה"ב בנושא הפסדי אשראי צפויים (ASC 326) על ידי תאגידים בנקאיים החל מיום 1.1.2022. בהתאם, עודכנו עיקרי המדיניות החשבונאית והביאורים המתייחסים בדוחות הכספיים.
     
  2. חוזרי הפיקוח בנושא התאמות להוראות ניהול בנקאי תקין לצורך התמודדות עם משבר הקורונה (הוראת שעה): א. חוזר מדצמבר 2021, לפיו החל מ - 1.1.2022 פג תוקף הוראת נב"ת 250, למעט הוראות ספציפיות להן נקבע תוקף מאוחר יותר. ב. חוזר ממאי 2022, לפיו הוארך תוקף ההקלה שנקבעה בנוגע ליחסי מינוף בנב"ת 218 (הפחתת יחס מינוף מזערי).
     
  3. הוראת ניהול בנקאי תקין 250A מיום 30.9.2021, בנושא מעבר מריבית ליבור, הכוללת עקרונות להיערכות נאותה של המערכת הבנקאית בישראל בעקבות הפסקת פרסום ריבית הליבור והתייחסות לסיכונים הפוטנציאליים ולהיבטי הוגנות כלפי הלקוחות. בהקשר זה נכללו גם עדכוני הקודיפיקציה של ה- FASB בדבר הקלות בעת מעבר משיעור ה-LIBOR לשיעורי רביות עוגן.
     
  4. פרסומי הפיקוח בנושא עליה בסיכון האשראי לענף הבינוי והנדל"ן, נוכח המשך המגמה של העלייה במאפייני סיכון האשראי במערכת הבנקאית לענף הבינוי והנדל"ן וכחלק מהחלטה לנקוט בצעדים פיקוחיים נוספים. הפרסומים כוללים הנחיות שמטרתן לחזק את ניהול הסיכונים, את השקיפות והעקביות הפיקוחית ואת כושר הניטור אחר הסיכון בתיק.
    כמו כן, קבע הפיקוח כי, לרשימת החובות המשוקללים לסיכון ב-150% נוספו הלוואות המיועדות לרכישת קרקע למטרות פיתוח או בנייה, בשיעור העולה על 80% משווי הנכס הנרכש (LTV).
     
  5. ASU 2022-02 - תיקון לנושא ASC 326, מבטל את הנחיות תת נושא 310-40 לגבי ארגון מחדש של חובות בעיתיים על ידי מלווים; מוסיף דרישות גילוי נרחבות למלווים לגבי שינויים שבוצעו בתנאי הלוואות ללווים אשר חווים קשיים פיננסיים; וכן מתקן את הנחיות הגילוי בנושא 326 לגבי איכות אשראי לפי שנת העמדת האשראי.
    התיקון יחול בארה"ב החל מיום 1.1.2023. מועד תחילת היישום של התיקון על ידי תאגידים בנקאיים בישראל ואופן יישומו, יקבע על ידי הפיקוח על הבנקים.


​2. נקודות לתשומת לב:

  1. הדוחות הכספיים לדוגמה משקפים את השינויים העיקריים בעיקרי המדיניות החשבונאית והביאורים המתייחסים בדוחות הכספיים, בעקבות היישום לראשונה החל מיום 1 בינואר 2022 של כללי החשבונאות המקובלים בבנקים בארה"ב בנושא הפסדי אשראי צפויים. יודגש כי המידע המתייחס בעיקרי המדיניות וגילויים מילוליים בביאורים הרלוונטיים, מהווים דוגמאות בלבד לאופן שבו התאגיד הבנקאי יכול לתת מענה לדרישות הגילוי של ASC326. הבנק נדרש להפעיל שיקול דעת ולבצע את ההתאמות והשינויים הנדרשים על מנת שהדוחות הכספיים ייכללו מידע עיקרי ומהותי בהתייחס לסוגים השונים של הנכסים הפיננסיים, הסיכונים הנלווים להם ולהפרשה להפסדי אשראי בגינם. 
     
  2. לנוחיותכם, ביאורים שהתווספו או עודכנו, מסומנים בקו אנכי בצידו הימני של העמוד וצוינה המילה [עודכן].

** דוחות לדוגמה אלה ערוכים בהתאם לפרסומים אשר ראו אור עד יום 31 בדצמבר 2022


בברכה,

המחלקה המקצועית

BDO

 

ליצירת קשר עם המומחים שלנו >>