דוחות כספיים תמציתיים ביניים לדוגמה ליום 30 ביוני 2024

דוחות כספיים תמציתיים ביניים לדוגמה ליום 30 ביוני 2024

מאמר מאת: אודי גרינברג, שותף, מנהל המחלקה המקצועית | רן שרמן, שותף, מנהל המחלקה המקועית | פרח פטל, דירקטורית המחלקה המקצועית



אנו מתכבדים להגיש עבורכם את הדוח הרבעוני לדוגמה ליום 30 ביוני 2024
פרסום זה מדגים את הפרקים להלן של הדוח הרבעוני ליום 30 ביוני 2024: 
  • דוחות כספיים תמציתיים ביניים ליום 30 ביוני 2024 של חברה, ערוכים בהתאם להוראות תקן חשבונאות בינלאומי 34 דיווח כספי לתקופות ביניים (IAS 34) ולהוראות הגילוי לפי פרק ד' לתקנות ניירות ערך (דוחות תקופתיים ומיידיים), התש"ל-1970 (להלן: "תקנות דוחות תקופתיים").
  • הפרק של מידע כספי נפרד הערוך לפי תקנה 38ד לתקנות ניירות ערך (דוחות תקופתיים ומיידיים), התש"ל-1970.
  • הפרק של דוחות פרופורמה לפי תקנה 38ב לתקנות ניירות ערך (דוחות תקופתיים ומיידיים), התש"ל-1970.

בהתאם לצורך, נפרסם עדכונים לדוחות לדוגמה אלה. נבקשכם לעקוב אחר עדכוני המחלקה המקצועית בנושא.
 
לקישור לדוחות הכספיים לדוגמה בקובץ PDF >>

לקישור לדוחות הכספיים לדוגמה בקובץ WORD >>
 

דיווח רבעוני לעומת דיווח חצי-שנתי

הדוחות הכספיים התמציתיים ביניים לדוגמה ערוכים במתכונת דיווח רבעונית ליום 30 ביוני 2024 לשם המחשת כלל מספרי ההשוואה האפשריים בדוחות ביניים רבעוניים - לתקופה המצטברת ולרבעון. חברה שמדווחת על בסיס חצי-שנתי בהתאם לתקנה 5ד(ב)(5) לתקנות דוחות תקופתיים, נדרשת לבצע את ההתאמות הנדרשות לדיווח חצי שנתי ביחס למוצג בדוחות כספיים לדוגמה אלה.
 

השינויים העיקריים בדוחות כספיים תמציתיים ביניים לדוגמה אלה ביחס לדוחות כספיים תמציתיים ביניים לדוגמה 2023

יישום לראשונה של תקנים חדשים

  • תיקונים לתקן חשבונאות בינלאומי 1 הצגת דוחות כספיים - סיווג התחייבויות כשוטפות או כלא שוטפות והתחייבויות לא שוטפות עם אמות מידה פיננסיות: שילוב התיקונים מינואר 2020 ומאוקטובר 2022 נועד להבהיר את הסיווג של התחייבויות בדוח על המצב הכספי, כשוטפות או כלא שוטפות וכן, במטרה לשפר את המידע שחברה מספקת לגבי התחייבויות הנובעות מהסדרי הלוואות שבגינם זכותה של חברה לדחות סילוקן של התחייבויות לפחות 12 חודשים לאחר תקופת הדיווח כפוף לכך שהחברה תעמוד בתנאים ספציפיים הכלולים בהסדרים אלה. היישום לראשונה של התקן מפורט בביאור המדיניות החשבונאית (ביאור 2.2.1).
  • תיקונים לתקן דיווח כספי בינלאומי 16 חכירות - התחייבות חכירה במכירה וחכירה בחזרה: התיקונים נועדו להחריג את הטיפול החשבונאי במדידה עוקבת של התחייבות חכירה הנובעת מעסקת מכירה וחכירה בחזרה בדוחות של מוכר-חוכר מהטיפול בעסקת חכירה אחרת. היישום לראשונה של התקן מפורט בביאור המדיניות החשבונאית (ביאור 2.2.2).

שינויים אחרים

נוספו, וטויבו גילויים בעיקר בנושאים הבאים:
  • ביאור 1 כללי: נוספה התייחסות לגילוי הנדרש בגין השלכות מלחמת "חרבות ברזל" על הדוחות הכספיים (ביאור 1.1). נא וודאו כי השלכות מלחמת "חרבות ברזל", במישרין ובעקיפין, ככל שקיימות, קיבלו ביטוי נאות בדוחות הכספיים התמציתיים ביניים.
  • דגשים מקצועיים בהערות השוליים המתייחסים לפרסומים רלוונטיים של רשות ניירות ערך ורשת BDO.

            

נושאים אחרים

בהתאם להודעת ה-®IASB ב-9 באפריל 2024 צפוי להתפרסם תקן דיווח כספי בינלאומי 18 – הצגה וגילוי בדוחות כספיים.
התקן החדש ישנה את מבנה הדוח על הרווח או הפסד ויכלול שלוש קטגוריות מוגדרות חדשות: הפעלה, השקעה ומימון וכן יוסיף שני סיכומי ביניים חדשים נדרשים: רווח תפעולי ורווח לפני מימון ומסים על ההכנסה. 
בנוסף, התקן כולל הנחיות למתן גילוי על מדדי ביצוע ניהוליים (Management-defined Performance Measures) (MPMs).
כמו כן, התקן מספק הנחיות לגבי קיבוץ ופיצול של המידע בדוחות הכספיים, האם מידע צריך להיכלל בדוחות הראשיים או בביאורים וגילויים לגבי פריטים שתויגו כ"אחרים". 
התקן מחליף את תקן חשבונאות בינלאומי 1 – הצגת דוחות כספיים, אך כולל סעיפים שהועברו ממנו לעיתים עם תיקוני מלל קלים. כמו כן, התקן כולל תיקונים לתקנים אחרים, לרבות תיקונים מוגבלים לתקן חשבונאות בינלאומי 7 – דוח על תזרימי מזומנים. התקן אינו כולל שינוי בנושאי הכרה ומדידה של פריטים בדוחות הכספיים.
 
הדוחות הכספיים התמציתיים ביניים לדוגמה מהווים דוגמה לצורך המחשה בלבד של כללי הגילוי וההצגה בהתאם להוראות IAS 34 ותקנות דוחות תקופתיים.