This site uses cookies to provide you with a more responsive and personalised service. By using this site you agree to our use of cookies. Please read our PRIVACY POLICY for more information on the cookies we use and how to delete or block them.
מאמרים:

סיכום מפגש הגבלים עסקים ותחרות בענף המזון

06 דצמבר 2016

ביום שני 28.11.16 ערכנו מפגש בנושא הגבלים עסקים ותחרות בענף המזון בשיתוף עם משרד עו"ד ש. הורוביץ

ענף המזון נמצא בשנים האחרונות במוקד תשומת הלב של רשות ההגבלים העסקיים, שקבעה זה מכבר, וצפויה לקבוע בעתיד הקרוב, כללים והגבלות המשפיעים על התנהלות החברות בענף.

הכרת הפתרונות הכלכליים והמשפטיים להתנהלות עסקית ומסחרית תחת כללים אלו תאפשר לחברות להיטיב ולייעל את פעילותן.

במפגש נכחו נציגים של הספקים והקמעונאים המובילים בשוק ביניהם: ש. שסטוביץ, תנובה, שופרסל, טמפו, פרוקטר אנד גמבל, קואופ, ויקטורי, ליימן שליסל, קימברלי קלארק ישראל ועוד,

עלו נושאים בוערים כגון יוקר המחייה, עליית הצריכה בארץ והשפעת מגמה זו על הענף, הכוונה של רשות ההגבלים להקל על ערוץ הייבוא המקביל, האתגר לפעול תחת עודף רגולציה, והפרשנות הראויה לחוק המזון על מנת להבטיח חדשנות בענף.

 

התקיימו 4 הרצאות :

ד"ר דנה הלר, ראשת חטיבת התחרותיות וסגנית הכלכלן הראשי ב- רשות הגבלים עסקיים- הגברת התחרות בענף המזון באמצעות יבוא. למצגת לחץ כאן

חן הרצוג, שותף, כלכלן ראשי, ראש תחום כלכלה ורגולציה ב- BDO Consulting Group – בעיות יוקר המחייה בישראל, ריכוזיות או רגולציה. למצגת לחץ כאן

עו"ד גיתית לוין גרינברג, שותפה תחום הגבלים עסקיים ב- משרדי ש. הורוביץ ושות' – עודף רגולציה בענף המזון , הפתרונות שעל המדף

יובל אליעז, דירקטור, תחרות והגבלים עסקיים ב- BDO Consulting Group – המבחנים הכלכליים ליישום הפתרונות. למצגת לחץ כאן