פסימיות בקרב אנשי העסקים באירופה: 55% מעריכים שהמצב הכלכלי ימשיך להתדרדר
רוב מקרב מנהלי חברות מובילות באירופה מעריך שהמצב הכלכלי ימשיך להתדרד במחצית השנה הקרובה, כך עולה מסקר מקיף שערכה BDO בהשתתפות 244 מנהיגים של חברות עסקיות מרכזיות ברחבי היבשת. מהסקר עולה ש-55% מאנשי העסקים באירופה מעריכים שהמצב הכלכלי עומד להחמיר בחודשים הקרובים, ואילו רק 20% מתוכם מגלים אופטימיות בעת הזו וצופים התאוששות בקרוב.
39% מהמנהלים ציינו שפגיעת הקורונה בחברות היתה אנושה או קשה ביותר וחייבה צעדי צמצום חריפים, 41% נוספים דיווחו על פגיעה בפעילות, ביטולי עסקאות ודחיות שהם מתמודדים איתם כמיטב יכולתם ואילו 20% חוו השפעה קטנה בלבד.
לדברי דני מרגלית, יו"ר BDO ישראל, לציפיות הקודרות של מנהלי החברות הגדולות יש השפעה עצומה על המציאות הכלכלית, מאחר וההחלטות שהם מקבלים מניעות רכישות בהיקפים של מיליארדים רבים, לרבות מהארץ ולכן הסקר המקיף הוא כלי עבודה להעריך לאן פני הכלכלה האירופית. כל עוד זוהי תמונת המצב המשתקפת מאנשי העסקים המובילים באירופה, יהיה אתגר גדול בפני חברות ישראליות שמבקשות לקדם עסקאות של שיתופי פעולה ויצוא לאירופה.
כפי שאנחנו רואים בעולם וכפי שאנו ממליצים ללקוחותינו בארץ אין ספק שחל שנוי בחשיבה הניהולית של חברות בעולם, באירופה ובארץ. נושא החשיבה על הצמיחה עדיין קיים בתחזיות ל 18 החודשים הקרובים אך הדגש המרכזי היום הוא משולב בניהול כושר ההתאוששות וחשיבה מחדש על מודל העסקי ובמה נדרש לשנותו. אסור להתעלם מהעובדה שחל שנוי בעולם העסקי ומחוייבות כל ארגון לחשוב על המהלכים הנדרשים ובזה אנחנו מסייעים ללקוחותינו בארץ בחשיבה מחדש על סדר העדיפויות בכל חברה."
כדי להבטיח קבלת תמונה רחבה ומדויקת השתתפו בסקר מנהלים משמונה מדינות - גרמניה, בריטניה, צרפת, איטליה, ספרד, בלגיה, דנמרק ונורבגיה - שמייצגים מדינות מגוונות מבחינת הפגיעה בנפש ובכלכלה של מגפת הקורונה. משתתפי הסקר ציינו את התרומה של הסיוע שקיבלו ממשלותיהם על מנת להתמודד עם המשבר. 65% אמרו שכספים שקיבלו הקלו על הקשיים בתזרים המזומנים וחלקם אמרו שהעזרה היתה קריטית ביכולת שלהם לשרוד בחודשים האחרונים.
56% ממשתתפי הסקר העריכו שהתרחבות העבודה מהבית בחברה אותה הם מנהלים תימשך גם לאחר סיום המגפה. 34% יפעלו להחזיר את היקף העבודה מהבית לממדים של טרום המשבר מיד עם סיומו. 7% ציינו שבכוונתם להפחית את העבודה מהבית לשיעור נמוך עוד יותר מבעבר או לבטל אותה לחלוטין כאחד מלקחי המשבר.