חברות ביטוח רבות בוחנות טכנולוגיות ושותפויות עם מיזמי אינשורטק, אולם רבים בתעשייה מגבילים את עצמם רק לסטרטאפים ופתרונות שמגיעים מתוך עולם הביטוח. בכך, הם מפסידים את שלל ההזדמנויות הטמונות בטכנולוגיות ומודלים שפותחו עבור תעשיות אחרות. יתר על כן, מאחר ואנשי הביטוח מחפשים אחר אינשורטק "טהור", ואילו הסטרטאפים עצמם לא תמיד מזהים את הפוטנציאל של הטכנולוגיות שלהם בתחום הביטוח – נוצר פער בחדשנות, עליו ניתן לגשר רק באמצעות חשיבה מחוץ לקופסה.
חברות ביטוח שמסתכלות קדימה כבר החלו לעשות זאת; לשנות כיוון ולזהות הזדמנויות המצויות גם בתעשיות אחרות, מבנייה, סייבר, AI, image recognition , IoT, Cloud and SaaS ועולמות טכנולוגים נוספים. בעודן משתמשות בטכנולוגיות בוגרות ומוכחות, הן יכולות ליהנות גם מניצחונות מהירים ולפרוס פתרונות חדשים בעלי סיכון נמוך וסיכויי הצלחה גבוהים. לכך יש כבר היום מגוון דוגמאות מוצלחות.
המהפכה מצויה במה שאנו קוראים "אינשורטק 2.0" - היכולת להשתמש בהצלחה בקדמה הטכנולוגית של תעשיות אחרות ליצירת מוצרים ושירותים חדשים בתחום הביטוח. יכולת זו אמנם דורשת ידע ומודעות בעולם היזמות, אך היא גם המפתח לצמיחתן של חברות הביטוח בשוק הנוכחי.
אינשורטק – לא רק מתוך עולם הביטוח
תעשיית הביטוח מעולם לא היתה מהירה או חלוצה באימוץ טכנולוגיות ומודלים עסקיים חדשים, אולם כיום ניתן לראות יותר ויותר חברות הביטוח שמחפשות דרכים להקדים את המגמות ולפנות לשווקים חדשים. הארגונים המובילים הבינו כי כדי לשמור על מקומן עליהן לעבוד "מהחוץ אל הפנים" ולשלב טכנולוגיות חדשות מעולם הסטרטאפים.
אחת המתודות הפופולריות לשם כך בקרב חברות ביטוח רבות היא אינשורטק (InsurTech) ובחינת שותפויות עם חברות סטרטאפ המפתחות טכנולוגיות אינשורטק. על פי סקר שנערך לאחרונה, שלושה רבעי מחברות הביטוח מכירות בפוטנציאל של האינשורטק (InsurTech) - ובאימוץ הטרנספורמציה הדיגיטלית – כמתודה אפקטיבית להישאר תחרותיות ולשגשג בשוק של היום.
עם זאת, אנשי מקצוע רבים בתעשייה מגבילים את עצמם ואת הפוטנציאל שלהם לחדשנות על ידי נקיטת גישה של "מלמעלה למטה"; גישה שלוקחת בחשבון רק פתרונות וסטרטאפים שמגיעים מתוך עולם הביטוח עצמו. אולם הזדמנויות צמיחה עתידיות יתגלו יותר ויותר דווקא מחוץ לעסק המסורתי של החברה, בעודן דורשות גישות משבשות ומודלים שיתופיים חדשים.
לחשוב מחוץ לקופסא
מנהלים וחברות שמחפשים טכנולוגיות חדשניות או משבשות-שוק (Disruptive technologies) אך ורק דרך חברות סטרטאפ בתוך הוורטיקל שלהם, מפסידים את כל אותן הזדמנויות שיכולות לספק להם טכנולוגיות מתקדמות מתעשיות אחרות. גישה זו נובעת לעיתים קרובות מחוסר הבנה של התעשייה הטכנולוגית, התהליכים והמוצרים בה. פעמים רבות הדבר מצוי גם בקרב יזמי אינשורטק (InsurTech), שהבנתם לגבי האופן בו חברות וארגונים גדולים בתחום הביטוח עובדים לוקה בחסר. בהתאם לכך, פתרונות אינשורטק נוטים לשקף את אותן אי-הבנות ולהיות מוגבלים ביכולתם האמיתית לספק טכנולוגיות משבשות ופורצות דרך לתעשיית הביטוח.
הכוחות המניעים שיבוש ממשי בסטטוס-קוו הקיים בשוק, מונעים בעיקר על ידי טכנולוגיות כמו בינה מלאכותית (AI), עיבוד תמונה, ביג דאטה (Big Data) ואנליטיקס, תהליכי אוטומציה רובוטית (RPA), למידת מכונה (ML), פתרונות IoT וכן מודלים עסקיים חדשים - שפותחו דווקא עבור שווקים אחרים, אך ניתן להשתמש בהם גם בעסקי הביטוח. רבות מהטכנולוגיות האלו נמצאות בשימוש של ורטיקלים עסקיים אחרים מעסקי הביטוח השמרני; ואותם ורטיקלים משתמשים בטכנולוגיות בשלות ומבוססות שכבר הספיקו להוכיח את עצמן.
לגשר על "פער החדשנות"
טכנולוגיות מחוץ לתעשיית הביטוח - כאשר הן נחקרות וממוקדות כראוי כפתרונות לאתגרים ספציפיים שמזוהים על ידי ותיקים ומנהיגים בתעשיית הביטוח המסורתית – יכולות להוות התאמה טוב יותר מאשר סטרטאפים שצמחו מתוך הסקטור. על מנת לשתף פעולה בהצלחה, ולזהות את ההזדמנויות הנכונות, נדרש שילוב בין המומחיות של ותיקי התעשייה בתחום הביטוח, לצד הידע כיצד עובדים ופועלים ארגונים גדולים, וכן הבנה רחבה של הנוף היזמי או הטכנולוגי בתוך תחומים וורטיקלים שונים.
אנשי ביטוח מחפשים אחר אינשורטק (InsurTech) "טהור", בעוד סטרטאפים לא תמיד מזהים את הפוטנציאל של הטכנולוגיה שלהם עבור עסקי הביטוח, בעיקר בשל המורכבות של התחום. זה הוא "פער החדשנות" (Innovation Gap) - וחשיבה מחוץ לקופסה היא שתצמצם אותו.
מסתכלים קדימה ומשנים מסלול
חברות ביטוח שמסתכלות קדימה כבר התחילו לעשות "פיבוטינג" (Pivoting), לשנות כיוון ולזהות את ההזדמנויות המצויות מחוץ לתעשייה שלהן לשם פיתוח פתרונות חדשניים; פתרונות שיאפשרו להן להישאר רלוונטיות ולהתחרות בשוק המתפתח. חברות אלו מסתכלות מעבר למיזמי אינשורטק (InsurTech); הן לוקחות פיתוחים ורעיונות טכנולוגיים משווקים ותחומים עסקיים אחרים, כמו בנייה, תחבורה, IoT , משאבי אנוש, סייבר ואבטחה - ומחילים אותם על עולם הביטוח.
היכולת להשתמש באותן טכנולוגיות בוגרות מאפשרת למבטחים ליהנות מ"ניצחון מהיר" ולפרוס יותר בקלות פתרונות חדשים עם סיכון נמוך וסיכויי הצלחה גבוהה כבר בשלבי הפיילוט והוכחת ההתכנות (POC’s).
מניהול דוחות ועד ניתוח תמונות
Carbyne היא פלטפורמה לאומית לתקשורת חירום בזמן-אמת, שמסייעת לצוותי הצלה לנהל ולפקח דוחות חירום דרך כל מקור זמין של מידע. החברה הרחיבה את הטכנולוגיה שלה לשימוש במקרי ביטוח באמצעות Carbyne Insurance שמבוססת על פטפורמת Carbyne. פתרון זה מספק למוקדי הביטוח יכולות מתקדמות של וידאו ומיקום גיאוגרפי, שמסייעות להם להפחית את התביעות הממוצעות ולהגדיל את היעילות בתהליך הגשת התביעות. יתר על כן, ניתן להטמיע את הפתרון של Carbyne ולשלב אותו במערכות ליבה מורכבות בתוך ימים.
טכנולוגיה נוספת שמשמשת את תעשיית הביטוח מצויה בפתרונות בינה מלאכותית היברידית (Hybrid AI) – שמשלבת בין הכוח של הבינה המלאכותית לבין רכיב הנשלט על ידי אדם. Heat Intelligence, למשל, משלבת מכונות AI חכמות וכוח אדם גלובלי למטרות עיבוד מסמכים ותמונות, כמו גם לחילוץ תובנות מתמונות, סרטונים וישויות. אותה היכולת להמיר נתונים בלתי מובנים לכדי נתונים מובנים היא קריטית לעסקי הביטוח במקרים רבים, בהן זיהוי הונאות, חיתום טוב יותר, קליטה טובה יותר של לקוחות חדשים ורבים נוספים.
אינשורטק 2.0
לשנות כיוון בהצלחה ולעשות שימוש בהתקדמויות הטכנולוגיות של תעשיות אחרות לטובת פיתוח מוצרים ושירותים חדשים בסקטור הביטוח – היא יכולת שדורשת ידע ומודעות נרחבים של עולם הסטרטאפים. בסופו של יום, הם מה שיאפשרו לחברות הביטוח לזהות את ההזדמנויות הנכונות ולמצוא את ההתאמה האידיאלית עבורן; זו שתאפשר להן להישאר רלוונטיות בשוק המתפתח תדיר. דבר הנכון גם עבור החברות הטכנולוגיות, שמחזיקות בפתרונות מתקדמים שעשויים להימצא חיוניים לאתגרים עימם מתמודד שוק הביטוח השמרני. יחד, הן יוכלו להוליד יישומים חדשניים לפתרונות טכנולוגיים קיימים – ולהוביל את המהפכה המתממשת גם בעולם הביטוח. לזה אני קורא "אינשורטק 2.0" - הצטרפו גם אתם למהפכה.
למידע נוסף על קרן FinTLV להשקעות ושיתופי פעולה עם מיזמים פיננסיים >>