ניוזלטר לסיכום שנת 2018- רשות לניירות ערך

2.1 רשות ניירות ערך - החלטות בנושאים חשבונאיים

החלטות אכיפה חשבונאיות של רשות ניירות ערך

עדכון עמדת סגל חשבונאית מספר 19-2: גילוי בדבר השפעות יישום תקן דיווח כספי בינלאומי 16

ב-18 בנובמבר 2018 וב-28 בינואר 2019 פרסם סגל רשות ניירות ערך עדכונים לעמדת סגל חשבונאית מספר 19-2:
גילוי בדבר השפעות יישום תקן דיווח כספי בינלאומי 16 (החלטה 19-2).

בהתאם להחלטה 19-2, מקום בו השפעות היישום לראשונה של תקן דיווח כספי בינלאומי 16 (IFRS) חכירות צפויות להיות משמעותיות, על חברות לכלול בדוחותיהן הכספיים מידע שיאפשר למשתמשים בהם להבין את השפעותיו העיקריות הצפויות ואת ההשלכות הצפויות של יישומו, כמפורט בעמדת סגל חשבונאית מספר 11-4: גילוי בדבר השפעות יישום IFRS 15 (החלטה 11-4) ובשאלה ותשובה לעמדת הסגל שפורסמה בחודש אוגוסט 2017, בשינויים המחויבים.

בהתאם לפרסומים אלו, הגילוי שרשות ניירות ערך מצפה מחברות שצפויות להיות מושפעות מהותית מהיישום לראשונה של IFRS 16, כולל:

  • תיאור מפורט של השינויים במדיניות החשבונאית, בדגש על סוגיות יישומיות מהותיות, על הקלות שהחברה שוקלת ליישם ועל בחירת החברה בין חלופות אפשריות
  • הסבר ללוחות הזמנים ליישום התקן, לרבות הוראות המעבר שהחברה צופה ליישם בעת האימוץ לראשונה
  • ההשפעה הכמותית של היישום לראשונה, אם זו ידועה או ניתנת לאמידה באופן סביר; אחרת, ציון עובדה זו וגילוי איכותי שיאפשר להבין את היקף ההשפעה הצפוי של היישום לראשונה
  • השפעות מהותיות נוספות, כגון עמידה באמות מידה פיננסיות

כאמור לעיל בעדכונים להחלטה 19-2 (העדכון) מיום 18 בנובמבר 2018 ומיום 28 בינואר 2019, מבהיר סגל רשות ניירות ערך כי על הגילוי לכלול גם מידע בדבר ההשפעות המהותיות של IFRS 16 על עניינים הקשורים לעסקי החברה, לרבות:

  • גילוי אודות השפעה מהותית איכותית הנובעת מיישום IFRS 16 על חישוב התגמולים לנושאי משרה, כגון מענקים הנגזרים מפרמטרים תוצאתיים.
  • גילוי אודות "השפעה מהותית" הנובעת מיישום IFRS 16 על עמידת החברה באמות מידה פיננסיות של הלוואה מהותית.

"השפעה מהותית" לצורך יישום העדכון להחלטה 19-2 כוללת שינוי בתוצאת החישוב של אמת מידה פיננסית אשר מעביר את החברה ממצב של עמידה באמת המידה הפיננסית למצב של הפרה ולהיפך, וכן שינוי בתוצאת חישוב אמת המידה הפיננסית אשר מרחיק את החברה מהפרה של אמת המידה באופן משמעותי, או מקרב את התאגיד להפרה של אמת המידה באופן משמעותי.

סגל הרשות מדגיש בנוסף כי במקום בו קיימת השפעה מהותית, יש לאמץ את דרישות הגילוי של עמדה משפטית מספר 104-15: אירוע אשראי בר דיווח של סגל הרשות לעניין הגילוי הנדרש בשל ההשפעות הצפויות מתוצאות חישוב אמת המידה הפיננסית.

עוד מוסיף סגל הרשות ומבהיר שבמקום בו חברה מתעתדת להמשיך ולבחון את אמות המידה הפיננסיות בהתאם להוראות תקן חשבונאות בינלאומי 17 (IAS) חכירות גם לאחר מועד היישום לראשונה של IFRS 16, זאת לאור פרשנותה להסכם ההלוואה או לשטר הנאמנות ומאחר והם אינם כוללים התייחסות מפורשת לכך, עליה לתת לכך גילוי מפורש ולנמק את עמדתה בהתאם לנדרש בשאלה ותשובה 108.3 של סגל הרשות בדבר הסדרים, נאמנים ותעודות התחייבות וכן לספק גילוי אודות האופן בו חושבה אמת המידה בהתאם לדרישות הגילוי של עמדה משפטית מספר 104-15: אירוע אשראי בר דיווח של סגל הרשות.

יצויין כי שאלה ותשובה 108.3 של סגל הרשות בדבר הסדרים, נאמנים ותעודות התחייבות שפורסמה באוקטובר 2018, דנה בגילוי הנדרש כאשר חל שינוי בתקינה החשבונאית החלה על חברה לעומת זו החלה עליה במועד חתימה על שטר נאמנות, במקרים בהם שטר נאמנות כולל סעיף לפיו הבחינה תיעשה לפי הנתונים הכספיים למועד הבחינה, כשהם ערוכים לפי הוראות התקינה החשבונאית החלה על החברה במועד הנפקת תעודות ההתחייבות על פי השטר (התקינה הישנה). סגל הרשות מבהיר, בין היתר, כי במקרים כאמור יינתן גילוי לאופן חישוב העמידה באמות מידה פיננסיות בהתאם לתקינה הישנה וכן להתאמות ביחס לפריטים המהותיים המרכיבים את אמות המידה, אשר משפיעים על השוני בתוצאת החישוב. הגילוי יינתן בכל מועד בו נדרשת החברה לבחון את עמידתה באמות המידה הפיננסיות בהתאם להוראות השטר.​

נזכיר כי בדוחות הכספיים השנתיים ליום 31 בדצמבר 2018, יש לספק מידע מלא בדבר ההשלכות של יישום IFRS 16 על החברה. המידע בדבר ההכרה והמדידה צריך להיות זהה בקירוב למידע שייכלל בדוחות הכספיים לרבעון ראשון 2019 שבהם ייושם IFRS 16 לראשונה. סגל הרשות מדגיש כי גם את המידע הנדרש בעדכון להחלטה 19-2 יש לכלול לכל המאוחר במסגרת הדוחות הכספיים השנתיים לשנת 2018.

להחלטה 19-2 המעודכנת: לחץ כאן

להחלטה 11-4: לחץ כאן

לעמדה משפטית מספר 104-15: אירוע אשראי בר דיווח: לחץ כאן

לשאלה ותשובה 108.3 של סגל הרשות בדבר הסדרים, נאמנים ותעודות התחייבות: לחץ כאן

 

החלטות אכיפה חשבונאיות שפורסמו ברבעונים קודמים של שנת 2018

החלטה

נושא

מועד פרסום

מידע נוסף

החלטת אכיפה חשבונאית 18-1

הטיפול החשבונאי בעלויות עסקה בעת רכישה של נדל"ן להשקעה הנמדד במועדים עוקבים לפי מודל השווי ההוגן

ינואר 2018

מאמר מניוזלטר לסיכום רבעון ראשון 2018 - לחץ כאן;

החלטת האכיפה החשבונאית - לחץ כאן.

החלטת אכיפה חשבונאית 18-2

גילוי אודות חשיפות מס

אפריל 2018

מאמר מניוזלטר לסיכום רבעון שני 2018 -
לחץ כאן;

החלטת האכיפה החשבונאית - לחץ כאן.

 

פניות מקדמיות בנושאים חשבונאיים של רשות ניירות ערך

לא פורסמו ברבעון זה פניות מקדמיות בנושאים חשבונאיים של רשות ניירות ערך.

פניות מקדמיות שפורסמו ברבעונים קודמים של שנת 2018

 

החלטה

נושא

מועד פרסום

מידע נוסף

פניות מקדמיות בנושאים חשבונאיים

סגל הרשות פרסם פניות מקדמיות בנושאים החשבונאים שלהלן:

  • בקשת פטור ממתן מספרי השוואה בדוחות כספיים בהם מיושמת שיטת AS POOLING
  • פטור מהכללת נתוני פרופורמה - קושי בהשגת נתונים והעדר מידע חשוב למשקיע
  • פטור מצירוף דוח סקירה לדוחות רבעוניים של כלולה מהותית
  • פטור מצירוף דוחות כספיים של חברה כלולה
  • בקשת פטור מצירוף דוחות כספיים של חברות כלולות
  • סיווג השקעה כפעילות מופסקת בהתאם להוראות IFRS 5
  • בקשת ארכה לפרסום נתוני פרופורמה
  • בקשה לצירוף דוחות כספיים של חברה כלולה מהותית שאינם ערוכים בהתאם לכללי התקינה הבינלאומית
  • אי תלות רו"ח מבקר לאור מינוי דירקטורית חיצונית לשעבר בלקוח ביקורת של המשרד כשותפה במשרד

 

אפריל 2018

סיכום הפניות המקדמיות מניוזלטר לסיכום רבעון שני 2018 - לחץ כאן;

הפניות המקדמיות -
לחץ כאן.

 

 2.2 רשות ניירות ערך - נושאים נוספים

עמדות סגל הרשות בנושאים משפטיים - שאלות ותשובות

ב-16 באוקטובר 2018 וב-6 בינואר 2019, פורסמו שאלות ותשובות המשקפות החלטות ועמדות של סגל הרשות בסוגיות הנוגעות ליישום דיני ניירות ערך ודיני תאגידים. בשאלות ותשובות מתייחס סגל הרשות, בין היתר, למועד לתחילת יישום ההקלות לתאגיד קטן, לגילוי הנדרש אודות הוצאות הנפקה (ישירות ועקיפות) בתשקיף וכן אודות הגילוי הנדרש כאשר חל שינוי בתקינה החשבונאית החלה על חברה לעומת זו החלה עליה במועד חתימה על שטר נאמנות (מידע נוסף אודות שאלה ותשובה 108.3 ניתן לעיל במסגרת עדכון עמדת סגל חשבונאית מספר 19-2: גילוי בדבר השפעות יישום תקן דיווח כספי בינלאומי 16).​

לשאלות והתשובות שפורסמו על ידי רשות ניירות ערך בנושאים שלהלן לחץ בהתאמה:

 

עמדה משפטית מספר 105-33: גילוי בנושא סייבר

ב-21 באוקטובר 2018 פרסם סגל הרשות עמדה משפטית בדבר הגילוי הנדרש בנושא סייבר (העמדה). העמדה אינה יוצרת חובות גילוי חדשות. מטרתה להגביר את מודעות התאגידים המדווחים לסיכוני הסייבר ולתת דגש להיבטים מסוימים אשר הגילוי לגביהם עשוי להידרש על פי הוראות דיני ניירות ערך במסגרת הדוח התקופתי ודוח הדירקטוריון או ככל שרלוונטי באמצעות דיווח מיידי. סגל הרשות מדגיש כי גם הגילוי הנדרש בנושא זה כפוף למבחני המהותיות הרלוונטיים.

לעמדה משפטית מספר 105-33: לחץ כאן

 

דוח יחידת הביקורת: דוח ריכוז ממצאים בנושא שיפורים במושכר בחברות קמעונאיות

ב-28 באוקטובר 2018 פרסמה יחידת הביקורת של מחלקת תאגידים ברשות ניירות ערך את "דוח יחידת הביקורת: דוח ריכוז ממצאים בנושא שיפורים במושכר בחברות קמעונאיות" ("הדוח"). הדוח פורסם בעקבות ביקורת רוחב בנושא שיפורים במושכר במסגרתה נבחנו ההכרה, המדידה, ההצגה והגילוי של נכס שיפורים במושכר, בהתאם להוראות תקן חשבונאות בינלאומי 16 רכוש קבוע כפי שהוצגו במסגרת הדוחות הכספיים לימים 31.12.2016 וה-31.12.2015.

לסיכום דוח יחידת הביקורת: לחץ כאן

לדוח יחידת הביקורת: לחץ כאן

 

טיוטת תקנות ניירות ערך (דיווח בשפה האנגלית), התשע"ט-2018

ב-9 בדצמבר 2018 פרסמה רשות ניירות ערך את טיוטת תקנות ניירות ערך (דיווח בשפה האנגלית), התשע"ט-2018 (הטיוטה). נכון להיום, למעט במקרה של חברות ברישום כפול וחברות טק-עילית, הדיווח המחייב של תאגידים מדווחים בישראל הוא דיווח בשפה העברית. מטרת הטיוטה לאפשר לחברות המעוניינות בכך דיווח בשפה האנגלית. לדעת הרשות לניירות ערך, מתן היתר כאמור, על אף ההיערכות שהוא דורש (גם מרשות לניירות ערך) עשוי לקרב את שוק ההון הישראלי לשווקים גלובליים מרכזיים ולסייע בפיתוחו ומיצובו בזירה הבינלאומית.

בהתאם לטיוטה, מעבר בן שפות דיווח בחברות נסחרות יותנה באישור דירקטוריון החברה ובאישור אסיפה של כל סוג של נייר ערך של החברה, ברוב שאינו כולל את בעלי השליטה בה. לדעת רשות ניירות ערך הליך זה, הדומה להליך הקבוע בחוק ובתקנות ביחס לחברה ברישום הכפול המבקשת לעבור לדיווח לפי הדין הזר וביחס לחברת טק-עילית המבקשת לעבור לדיווח באנגלית, מעניק הגנה למשקיעים הקיימים בחברה מאחר והוא מונע מחברה להחליט באופן חד-צדדי על שינוי שפת הדיווח, מהלך בעל השפעה משמעותית על המשקיע אשר רכש את ניירות הערך של החברה תוך הסתמכות על דיווחים בשפה מסוימת (עברית או אנגלית).

בחברות המנפיקות את ניירות הערך שלהן לראשונה לציבור, יינתן גילוי בתשקיף לגבי שפת הדיווח של החברה. בהתאם לטיוטה החברה תדרש לדווח בשפה לה היא התחייבה בתשקיף אלא אם יאושר שינוי שפה בהתאם למנגנון המוצע לעיל של מעבר בן שפות דיווח בחברות נסחרות.

מועד אחרון לתגובות: 23 בינואר 2019

לנוסח הטיוטה המוצע: לחץ כאן

 

הצעה לביטול של חובת הדיווח על שעות הביקורת של רואה חשבון מבקר

ב-23 בדצמבר 2018 פרסמה רשות ניירות ערך הצעה לביטול של חובת דיווח על שעות הביקורת של רואה חשבון מבקר, המחוייבות היום בדיווח מכוח התוספת השביעית לתקנות ניירות ערך (דוחות תקופתיים ומיידיים), התש"ל-1970 (התיקון). בכוונת הרשות לניירות ערך להותיר את דרישת הגילוי לגבי סך השכר המשולם לרואה החשבון המבקר תוך הבחנה בין שירותי ביקורת לשירותים אחרים. התיקון מוצע, לאחר שעלה לדיון בשנת 2014, אך לא קודם אז ובהתאמה לדרישות הגילוי בנושא זה במדינות שונות בעולם.

מועד אחרון לתגובות: 6 בפברואר 2019

לנוסח ההצעה המוצע: לחץ כאן

 

פרמטרים לבחינת מהותיות הערכות שווי (עדכון הבהרה לעמדה משפטית מספר 105-23) - מהותיות הערכת שווי שתוצאותיה אינן משפיעות על הדוחות הראשיים של החברה

ב-24 בדצמבר 2018 עודכנה ההבהרה לעמדה משפטית מספר 105-23 בדבר פרמטרים לבחינת מהותיות הערכות שווי ("העמדה"): שאלות ותשובות. העדכון הנוכחי כלל הרחבה בשאלה ותשובה מספר 4, הדנה באופן בו יש לבחון את המהותיות של הערכת שווי אשר שימשה בסיס לקביעת ערכם של נתונים בדוח התקופתי ואשר תוצאותיה אינן משפיעות על הדוחות הראשיים של החברה (הדוח על המצב הכספי, דוח רווח או הפסד, דוח על הרווח הכולל, או דוח על השינויים בהון, לפי העניין).

סגל הרשות הבהיר בעבר שבמקרים כאמור מהותיות הערכות שווי תיבחן בהתאם לעובדות ולנסיבות המקרה. בעדכון הנוכחי סגל הרשות קובע כי במקרים כאמור מהותיות הערכות שווי תיבחן בהתאם למבחן מאזני מותאם, וכאשר נדרש יתווסף לבחינה זו גם מבחן תוצאתי מותאם.

למידע נוסף: לחץ כאן

 

כנס תאגידים 2018

ביום 25 בדצמבר 2018 התקיים כנס התאגידים השנתי של רשות ניירות ערך. הכנס נערך בסימן 50 שנה לרשות לניירות ערך. הדגשים של סגל רשות ניירות ערך להיבטי חשבונאות ודיווח כספי שנדונו בכנס, שולבו בניוזלטר זה במסגרת פרסומי הרשות לניירות ערך, הדגשים הקשורים לדיווח הכספי והדוחות הכספיים השנתיים לדוגמה ליום 31 בדצמבר 2018.

לעיקרי נאומה של יו"ר רשות ניירות ערך: לחץ כאן

לסדר היום של הכנס ולמצגות מהרצאות הכנס: לחץ כאן

 

דגשים בנוגע לחברות ציבוריות שפועלות בתחום הקנביס הרפואי

ב-26 בדצמבר 2018 פרסם סגל הרשות דגשים למשקיעים בנוגע לחברות ציבוריות שפועלות בתחום הקנביס הרפואי (הפרסום). מאחר ומדובר בתחום פעילות מתפתח המושפע ממגוון של גורמי סיכון מהותיים, ובהם אי-ודאות רגולטורית בישראל ובמדינות רבות ברחבי העולם, מטרת הפרסום להסב את תשומת לב ציבור המשקיעים למספר פרמטרים הנוגעים לחברות ציבוריות שפועלות או צפויות לפעול בתחום הקנביס הרפואי, בבואם לקבל החלטות השקעה בניירות הערך של חברות אלה.

למידע נוסף: לחץ כאן

 

עמדה משפטית מספר 104-17: חובת דיווח ועדכון על עמידה בהגדרת "חברת מעטפת"

ב-27 בדצמבר 2018 פרסם סגל הרשות עדכון לעמדה משפטית מספר 104-17: חובת דיווח ועדכון על עמידה בהגדרת "חברת מעטפת". העדכון כולל התייחסות לנושאים הבאים:

  1. העברת מניותיו של תאגיד מדווח לרשימת השימור, עשויה להתבצע גם לאחר הודעה של רשות ניירות ערך על כך שאותו תאגיד מהווה חברת מעטפת, זאת בהתאם לתיקון נוסף בתקנון שבוצע ב-11 ביולי 2018.
  2. עדכון להגדרה של "חברת מעטפת" בהתאם לתיקון נוסף בהנחיות הבורסה שבוצע ב-11 ביולי 2018.
  3. הדרישה לפרסם דיווח מיידי כאשר בהתאם לעמדת הבורסה תאגיד חדל מלהיות בגדר חברת מעטפת.  

 למידע נוסף: לחץ כאן

 

דוח ריכוז ממצאים בנושא ביקורת שמאויות מקרקעין

ב-27 בדצמבר 2018 פרסמה יחידת הביקורת של מחלקת תאגידים ברשות ניירות ערך בשיתוף עם מערך הערכות השווי במחלקת תאגידים את "דוח ריכוז ממצאים בנושא ביקורת שמאויות מקרקעין" ("הדוח"). הדוח פורסם בעקבות בחינה בנוגע לסבירות ההנחות העיקריות שנלקחו בחשבון במסגרת שמאות מקרקעין של שני נכסי מקרקעין, האחד בשימוש מסחרי והאחר תעשייתי בשילוב משרדים, אשר הערכות השווי המלאות שלהן צורפו לדוחות הכספיים של שתי חברות ציבוריות קשורות.

יצויין כי סגל הרשות דן בסוגיות שונות העולות מהערכת שווי נדל"ן גם בכנס תאגידים העשירי שהתקיים ב-25 בדצמבר 2018. בכנס הדגיש סגל הרשות, בין היתר, כי על שווי הוגן לשקף את מה שקונה ומוכר מרצון היו מביאים בחשבון והבהיר שכאשר הנכסים מופעלים על ידי השוכר, חשוב שגם בעיניו העסקה תהא כלכלית כדי שתחשב בת קיימא. כמו כן הדגיש סגל הרשות כי כאשר נעשה שימוש בהערכת שווי נדרש לבסס את ההנחות המרכזיות עליהן היא מתבססת ולוודא שניתן להנחות אלו גילוי נאות.

לסיכום דוח יחידת הביקורת: לחץ כאן

לדוח יחידת הביקורת: לחץ כאן

להרצאה של סגל הרשות בכנס תאגידים העשירי אודות הערכות שווי נדל"ן: לחץ כאן

 

עמדה משפטית מספר 110-01 חברות דואליות: הנפקה, דיווח, רישום ומחיקה ממסחר

ב-30 בדצמבר 2018 פרסם סגל הרשות את עמדת סגל מספר 110-01 חברות דואליות: הנפקה, דיווח, רישום ומחיקה ממסחר. מטרתה ריכוז המידע המעודכן, למועד פרסומה, לגבי הליכי ההנפקה, מתכונת הדיווח, וכן רישום למסחר ומחיקה ממסחר של חברות ברישום כפול.

למידע נוסף: לחץ כאן

 

עדכון עמדה משפטית מספר 104-18: מתכונת הדיווח של תאגיד קטן פטור

ב-6 בינואר 2019 פרסם סגל הרשות עדכון לעמדה משפטית מספר 104-18: מתכונת הדיווח של תאגיד קטן פטור. העדכון כלל הוספה של שאלה מספר 17 הדנה בגילוי הנדרש בעת חלוקת דיבידנד על בסיס דוחות כספיים לרבעון הראשון או השלישי.

למידע נוסף: לחץ כאן

 

דוח "סולו" - גילוי נדרש אודות מידע כספי נפרד

כיום נדרשות חברות לגילוי אודות מידע כספי נפרד (דוח סולו) בהתאם להוראות תקנה 9ג לתקנות ניירות ערך (דוחות תקופתיים ומיידיים), התש"ל-1970. בכנס תאגידים העשירי שהתקיים ב-25 בדצמבר 2018 הציג סגל הרשות את המודל המוצע על ידו לעניין הגילוי הנדרש ב"דוח סולו". המודל עתיד לעבור לאישור במליאת הרשות. לאחר פרסומו תוגש ההצעה להערות הציבור.

לדעת סגל הרשות לגילוי הנדרש בדוח סולו, הכולל הערכת נזילות של החברה האם וגילויים אודות עסקאות בינחברתיות, חשיבות ניכרת. סגל הרשות פועל אומנם לשינוי במתכונת הדיווח אולם אין בכוונתו לבטל את הדרישה לפרסומו (הדוח "כאן כדי להישאר").

בהתאם למודל המוצע, סגל הרשות שוקל מתן הקלות מסוגים שונים, לרבות:

  • הקלות במדידת עסקאות בינחברתיות שמטרתן להגדיל את הפשטות והאחידות (הקלות יוצעו לדוגמה ביחס לערבויות הדדיות והפסדי אשראי חזויים).
  • הקלה בתדירות הדיווח: חברה שהנפיקה אג"ח לציבור תדרש לדיווח רבעוני, אולם חברה ללא אג"ח כאמור תדרש לדיווח שנתי בלבד.
  • הפטור מגילוי יורחב גם למצבים של חוסר מהותיות (חלף מבחן הזניחות שחל היום על חברות).
  • תנתן לחברות האפשרות לפרסום סולו מטה מורחב, למקרים בהם לחברה האם החזקה בחברות בנות ללא פעילות וללא מגבלות להעברת משאבים.
  • מתן פטור מלא לתאגידים קטנים, כהגדרתם בתקנות, שלהם אין אג"ח סחיר (סגל הרשות מעריך כי ההקלה עשוייה להיות פוטנציאלית לכ- 200 חברות).

להרצאה של סגל הרשות בכנס תאגידים העשירי: לחץ כאן

 

עמידה באמות מידה פיננסיות בגין אג"ח סחיר - ממצאי הביניים של יחידת הביקורת

בכנס תאגידים העשירי שהתקיים ב-25 בדצמבר 2018, הציגה יחידת הביקורת של מחלקת תאגידים ברשות ניירות ערך את מסקנותיה לאור ממצאי הביניים ביחס לביקורת הנערכת כעת בנושא עמידה באמות מידה פיננסיות בגין אג"ח סחיר. סגל הרשות ביקש להדגיש לאור ממצאי הביניים כי ישנם מקרים בהם הניסוח של אמות המידה הפיננסיות בשטר אינו ברור או לחילופין חלה בו טעות ניסוח. במקרים כאמור סגל הרשות מבהיר כי על החברה לוודא שהחישוב שערכה הוא סביר ולא מוטה וכי החישוב אינו מתבסס על פרשנות שלה לנושא. כמו כן ציין סגל הרשות לאור ממצאי הביניים שנראה כי פרשנויות בנוגע לאופן החישוב אינן מועברות לנאמן.

בהקשר זה נזכיר, כפי שציינו לעיל במסגרת עדכון עמדת סגל חשבונאית מספר 19-2: גילוי בדבר השפעות יישום תקן דיווח כספי בינלאומי 16 את שאלה ותשובה 108.3 של סגל הרשות בדבר הסדרים, נאמנים ותעודות התחייבות שפורסמה באוקטובר 2018 ודנה בגילוי הנדרש כאשר חל שינוי בתקינה החשבונאית החלה על חברה לעומת זו החלה עליה במועד חתימה על שטר נאמנות. 

להרצאה של סגל הרשות בכנס תאגידים העשירי: לחץ כאן

לשאלה ותשובה 108.3 של סגל הרשות בדבר הסדרים, נאמנים ותעודות התחייבות: לחץ כאן

 

נושאים נוספים מרבעונים קודמים של שנת 2018

נושא

מועד פרסום

מידע נוסף

הודעה לתאגידים - בקשה להארכת תשקיף מדף

פברואר 2018

ניוזלטר לסיכום רבעון ראשון 2018 -
לחץ כאן;

ההודעה לתאגידים - לחץ כאן.

הצעה לתיקון תקנון הבורסה בדבר פעילות חברות בתחום מטבעות קריפטוגרפיים מבוזרים (מועד אחרון לתגובות: 1 בפברואר 2018)

ינואר 2018

הניוזלטר לסיכום רבעון ראשון 2018 -
לחץ כאן;

הצעת הרשות לניירות ערך - לחץ כאן.

עמדות סגל הרשות בנושאים משפטיים - שאלות ותשובות

 

פברואר 2018

לחץ בהתאמה:

הוועדה לבחינת אסדרה של הנפקת מטבעות קריפטוגרפיים מבוזרים לציבור דוח ביניים (מועד אחרון לתגובות: 20 באפריל 2018)

מרץ 2018

הניוזלטר לסיכום רבעון ראשון 2018 - לחץ כאן;

דוח הוועדה - לחץ כאן.

דוח יחידת הביקורת: דוח ריכוז ממצאים בנושא הכנסות

מאי 2018

מאמר מניוזלטר לסיכום רבעון שני 2018 -
לחץ כאן;

דוח יחידת הביקורת - לחץ כאן.

הוועדה לקידום הקמת קרנות נסחרות למימון עסקים קטנים ובינוניים - דוח ביניים (מועד אחרון לתגובות: 13 ביולי 2018)

יוני 2018

מאמר מניוזלטר לסיכום רבעון שני 2018 -
לחץ כאן;

דוח הוועדה - לחץ כאן.

דוח הצוות הבין משרדי לבחינת הקמתה של בורסה ייעודית לחברות קטנות ובינוניות בישראל

יוני 2018

מאמר מניוזלטר לסיכום רבעון שני 2018 -
לחץ כאן;

דוח הוועדה - לחץ כאן.

פרמטרים לבחינת מהותיות הערכות שווי (עדכון הבהרה לעמדה משפטית מספר 105-23) - הערכת שווי לצורך בחינת ירידת ערך תקופתית של מוניטין

 

יולי 2018

מאמר מניוזלטר לסיכום רבעון שלישי 2018 -
לחץ כאן;

ההבהרה (שאלה ותשובה 3 סעיף קטן 5) -
לחץ כאן.

הוועדה לקידום הקמת קרנות נסחרות להשקעה בתשתיות -  דוח ביניים (מועד אחרון לתגובות: 15 בנובמבר 2018)

אוקטובר 2018

ניוזלטר לסיכום רבעון שלישי 2018 -
לחץ כאן;

דוח הוועדה - לחץ כאן.

 

*להדפסה מומלץ להעביר לפורמט PDF

הירשם לניוזלטר

Please fill out the following form to access the download.