פרק 1: סוגיות ודגשים הקשורים לדיווח הכספי - רבעון ראשון שנת 2025

 

 

בפרק זה בחרנו להביא לתשומת ליבכם מספר סוגיות ודגשים בתקינה החשבונאית הבינלאומית אשר עשויים להיות רלוונטיים עבורכם בעת עריכת הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של שנת 2025. 

במסגרת פרק זה כללנו סוגיות ודגשים בתקינה החשבונאית הבינלאומית אשר עשויים להיות רלוונטיים בעת עריכת הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של שנת 2025. דגשים אלו כוללים בין היתר, התייחסות להשפעות האפשריות של פעילות בסביבה כלכלית של אי ודאות בדגש על השפעות אפשריות של מכסים על עריכת הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של שנת 2025. סקירה של השפעות אפשריות של מלחמת "חרבות ברזל" ומגמות והשפעות של אירועים שונים נוספים על הכלכלה העולמית והישראלית על הדיווח הכספי, וכן את הדוחות הכספיים התמציתיים ביניים לדוגמה לתקופות ביניים של שנת 2025 של משרדנו. 

באתר המחלקה המקצועית של משרדנו ניתן למצוא את עדכוני המחלקה המקצועית לשנת 2024. עדכונים אלו עשויים להיות רלוונטיים גם בעת עריכת הדוחות הכספיים הרבעוניים של שנת 2025. 

1. סוגיות ודגשים לעריכת הדוחות הכספיים התמציתיים ביניים ליום 31 במרץ 2025

עריכה של דוחות כספיים בסביבה כלכלית של אי ודאות - השפעות אפשריות של מכסים על הדוחות הכספיים

רקע
מדיניות המכסים שהכריז נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מתחילת השנה החלה רכבת הרים של הכרזות על מכסים וביטולם. כפועל יוצא של רכבת הרים זו, ממשלות שונות הצהירו על כוונה להעלות את תעריפי המכס על מגוון רחב של יבוא סחורות ו/או שירותים, בעוד שתחומי שיפוט מסוימים החלו בהטלת מכסים על יבוא. כך שקיימת היום אי ודאות משמעותית לגבי עיתוי ההיטלים שיעורם וכמה זמן ימשכו. אי הוודאות והאופי המורכב של שרשראות אספקה בינלאומיות הביאו לכך שבמקרים מסוימים חיזוי ההשפעות התפעוליות והפיננסיות של המכסים על הישויות מהווה אתגר. 

במקביל להשפעה הכלכלית הישירה שעשויה להיות לאירועים אלו ולאי וודאות זו על ישויות, עשויות להיות להם גם השלכות חשבונאיות שונות אשר מתייחסות להיבטים שונים של הדיווח הכספי וכן על ההערכות והאומדנים השונים שהישות עושה בהם שימוש בעת עריכת הדוחות הכספיים. 

כך למשל, גידול בתעריפי המכס עשוי להגדיל את עלויות הייצור, להפחית את הביקוש לסחורות ולשירותים וכן להביא להשפעות עקיפות אחרות, אשר עלולות להגביר את הסיכון לירידת ערך של נכסים לא פיננסיים, לרבות רכוש קבוע, נכסי זכות שימוש, נכסים בלתי מוחשיים ומוניטין ואף להשפיע למשל על יכולת הישות לעמוד בהתחייבויותיה או לציית לאמות המידה הפיננסיות המיוחסות להתחייבויותיה ולעיתים אף להשפיע על בחינת הנחת העסק החי.

השפעה יכולה להיות גם על ישויות שאינן מייצאות סחורות או שירותים שנתונים למכסים גבוהים יותר ואינן מייבאות סחורות ושירותים הכפופים למכסים גבוהים יותר לדוגמה בשל עלייה בשיעורי אבטלה וירידה בצריכה הכללית, או מאחר ולישות לקוחות אשר מושפעים באופן ישיר מהמכסים. 

לחוסר הוודאות הכלכלית והמכסים עשויות להיות השפעות נוספות עקיפות שדורשות גם הן בחינה, למשל השפעה של המצב הכלכלי על חישוב מסים נדחים, תשלומים מבוססי מניות ואופן החישוב של הטבות לעובדים, מכשירים פיננסיים שונים, חוזים מכבידים, והכנסות מחוזים עם לקוחות.

במצבים של חוסר וודאות כאמור יש לוודא את נאותות הגילוי להנחות הערכות והמתודולוגיות השונות ששימשו את הישות לצורך מדידת נכסיה והתחייבויותיה השונים (למשל בעת מדידת שווי הוגן או שווי שימוש). כמו כן, בסביבה של אי ודאות גדולה, שימוש באומדן יחיד עשוי להיות לא נאות ויש לשקול בהתאם לנסיבות העניין, מספר תרחישים בסבירויות שונות לצורך אומדן התזרים.

גם קביעת שיעורי היוון בסביבה כלכלית של חוסר ודאות בנוגע למכסים, פוטנציאל לאינפלציה גבוהה ומיתון כלכלי כללי עשויה להיות מורכבת. שכן יש להימנע מספירה כפולה של סיכונים או מהשמטת השפעות של גורמי סיכון בעת הערכת שווי הוגן או ערך שימוש. כאשר ככל שאי הודאות גבוהה יותר יש לבחון בהתאם לנסיבות העניין האם לא נדרש שיעור היוון גבוה יותר. 

מצב זה של חוסר וודאות מחייב גם להפעיל שיקול דעת ביחס לשאלה מהם אירועים שאירעו בתקופת הדוח ומהם אירועים שאירעו לאחריו. בהתאם להוראות תקן חשבונאות בינלאומי 10 (IAS) אירועים לאחר תקופת הדיווח על ישות להבחין בין:

  • אירועים מחייבי התאמה - אירועים שהתבררו לאחר תום תקופת הדיווח אשר מבהירים הלכה למעשה את המצב העובדתי הקיים נכון לסוף תקופת הדיווח ולכן יש להתחשב בהם בעריכת הדוחות הכספיים, לבין

  • אירועים שאינם מחייבי התאמה - מאחר והם מצביעים על תנאים שנוצרו לאחר תקופת הדיווח. להתקיימותם של אירועים מהותיים שאינם מחייבי התאמה נדרש גילוי מתאים בדוחות הכספיים

לכן, בעת עריכת הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של שנת 2025 יש לבחון, ככל ורלוונטי, את הגילוי הנדרש ואת ההשלכות האפשריות על הדוחות הכספיים תוך הבחנה בין אירועים שאירעו נכון לסוף תקופת הדיווח לבין אירועים שאירעו בתקופה שבין סוף תקופת הדיווח לבין התאריך שבו יאושרו הדוחות הכספיים לפרסום ותוך עדכון המידע שניתן במסגרת הדוחות הכספיים לשנת 2024 של הישות. 

הפרסום IFRB 2025/03  של רשת BDO:
   Accounting in times of uncertainty - the effects of volatile 2025 tariffs אשר פורסם בחודש אפריל 2025, סוקר את ההשלכות החשבונאיות שעשויות להיות לאי הוודאות מתמשכת על הדיווח הכספי. הפרסום כולל הנחיות פרקטיות ומספק מענה למגוון שאלות נפוצות שעשויות לעלות בעת עריכת הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של שנת 2025 בהקשר זה. 

 

הנחיה מקצועית 2025/01 - תוספת למס על רווחים לא מחולקים של חברת מעטים

ב-31 בדצמבר 2024 פורסם ברשומות חוק ההתייעלות הכלכלית (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנת התקציב 2025) (מיסוי רווחים לא מחולקים), התשפ"ה-2024 במסגרתו נקבע תיקון מס' 277 לפקודת מס הכנסה, התשכ"א-1961 (להלן-"הפקודה"), אשר מוסיף את סעיפים 81א-81ו לפקודה (התיקון). בהתאם לתיקון חברות מעטים תהינה חייבות בתשלום תוספת מס על רווחים עודפים וזאת בהתאם ובכפוף להוראות התיקון. 

לאור תיקון זה, ביום 11 במרץ 2025 פרסם המוסד הישראלי לתקינה בחשבונאות ("המוסד לתקינה") את הנחיה מקצועית 2025/01 בדבר השפעה על הדוחות הכספיים של החלת תוספת למס על רווחים לא מחולקים של חברת מעטים (סעיפים 81א-81ו לפקודת מס הכנסה) ("ההנחיה המקצועית"). 

ההנחיה סוקרת את השלכות התיקון על המסים השוטפים והמסים הנדחים ועל חלוקת דיבידנד בשנים 2025 והילך, את השלכות התיקון על דוחות כספיים לתקופות ביניים וכן את השלכות התיקון על המסים השוטפים והמסים הנדחים בשנת 2024. 

ההנחיה המקצועית אומנם מתייחסת להשלכות התיקון לפקודה על ישויות אשר עורכות את דוחותיהן הכספיים בהתאם לתקינה החשבונאית הישראלית, אולם יש לציין כי התקינה החשבונאית הישראלית בהקשר זה מבוססת על התקינה החשבונאית הבינלאומית.  

כאמור לעיל, סעיף 81ב לפקודה חל על 'חברת מעטים'. חברת מעטים מוגדרת בסעיף 76(א) לפקודה כ"חברה שהיא בשליטתם של חמישה בני-אדם לכל היותר ואיננה בת-חברה ולא חברה שיש לציבור ענין ממשי בה".

בהקשר זה יצוין כי בהתאם לעמדת רשות המסים כפי שהוצגה בעל פה במוסד לתקינה, חברות אג"ח אשר עומדות בשאר הקריטריונים להגדרתן כ'חברת מעטים', תחשבנה  כ'חברת מעטים' לעניין תיקון זה, ולא יחול לגביהן הסייג להגדרת חברת מעטים כ'חברה שיש לציבור ענין ממשי בה'.

בהקשר זה יצוין בנוסף שבעקבות התיקון, באפריל 2024, פרסם בנוסף המוסד לתקינה את הנחיה מקצועית 2025/02 בדבר השפעת מיסוי "הרווחיות העודפת" לפי סעיף 62א(א1) לפקודת מס הכנסה על הדוחות הכספיים של חברת מעטים (הנחיה מקצועית 2025/02), אשר דנה בהשלכות האמור על המסים השוטפים והמסים הנדחים בשנים 2025 והילך ועל הדיווח לתקופות ביניים. 

 

דגשים נוספים בעריכת הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של שנת 2025

  • סיכונים הקשורים לאקלים ואי ודאויות אחרות בדוחות הכספיים - כפי שציינו במסגרת הניוזלטר לסיכום שנת 2024 (לחצו כאן) גם בעת עריכת הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של שנת 2025 יש לבחון את ההשלכות של סיכונים אלו על הדיווח הכספי הרבעוני תוך התייחסות לביטוי שניתן לנושא במסגרת הדוחות השנתיים. 

  • היערכות ליישום לראשונה של תקן דיווח כספי בינלאומי 18 (IFRS 18) הצגה וגילוי בדוחות הכספיים - IFRS 18 ייושם החל מהתקופות השנתיות המתחילות ביום ה-1 בינואר 2027 והילך (ללא אימוץ מוקדם). במועד האימוץ הראשונה, במסגרת הדיווח הכספי של שנת 2027, ישויות תידרשנה ליישם את הוראות IFRS 18 גם עבור מספרי ההשוואה שיוצגו במסגרת דוחות אלו. מספרי השוואה של הדיווח הכספי של שנת 2027 צפויים לכלול גם את הדוחות לרבעון הראשון של שנת 2025.   

    לפיכך, מומלץ כבר היום לבחון את השלכות היישום של IFRS 18 על דוחות הרבעון הראשון של שנת 2025, בדגש בעיקר על השלכות התיקון על דוחות רווח או הפסד, הדוחות על תזרימי המזומנים ועל הגילוי הנדרש בדוח הרבעוני לרבות הגילוי הנדרש ביחס למידות ביצועים שהוגדרו על ידי ההנהלה. 

    בפרק השני של הניוזלטר לסיכום שנת 2024 (לחצו כאן) ניתן למצוא ריכוז של כלל פרסומי המחלקה המקצועית של משרדנו ושל המחלקה המקצועית של רשת BDO בהתייחס להשלכות האפשריות של IFRS 18 על הדיווח הכספי. ניתן להיעזר בפרסומים אלו בבחינת השלכות יישום IFRS 18 על הדיווח הכספי.  כמו כן למאמר אשר מפרט בהרחבה את עיקרי הוראות IFRS 18 והשינויים הצפויים בעקבותיו לישויות בעלות מאפיינים שונים ואשר פורסם על ידי המחלקה המקצועית של משרדנו במסגרת הפרק השלישי של הניוזלטר לסיכום הרבעון השני של שנת 2024: לחצו כאן.

  • בפרק השני של ניוזלטר זה התייחסנו לחדשות האחרונות בתקינה החשבונאית הבינלאומית (בצירוף פרסומים רלוונטיים של רשת BDO). כמו כן, בפרק השלישי של ניוזלטר זה התייחסנו לעדכונים האחרונים של הרשות לניירות ערך הקשורים לדיווח הכספי. גם פרסומים ועדכונים אלו עשויים להיות רלוונטיים עבורכם בעת עריכת הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של שנת 2025.

2. מלחמת "חרבות ברזל" והשלכות מגמות ואירועים שונים נוספים על הכלכלה העולמית והישראלית

השפעות אפשריות של מלחמת חרבות ברזל ושל מגמות ואירועים שונים נוספים על הכלכלה העולמית והישראלית על הדוחות הכספיים הרבעוניים של שנת 2025

  • ההשפעות השונות הן של מלחמת חרבות ברזל והן של מגמות והשפעות של אירועים שונים נוספים על הכלכלה העולמית והישראלית, עדיין נמשכות (מגמות והשפעות אלו עשויים לכלול למשל השלכות הפעילות המבצעית בגזרות השונות , גיוס מילואים, מגבלות/הפסקת מגבלות פיקוד העורף לעסקים או לקהילה, מגבלות ביבוא סחורות מהמזרח הרחוק או מטורקיה, עליית המדד, החלטת הנגיד להותיר את שיעור הריבית במשק ללא שינוי ועוד). כל אחת ממגמות והשפעות אלו עשויה להשפיע על ישות ו/או על הפעילויות השונות בה, באופנים שונים ובעוצמות שונות ולכן מחייבת אותה להתמודד באופן שונה עם השינוי: מעבר לעבודה מהבית, חזרה למגורי הקבע ולפעילות בצפון, החלפת ספק יבוא, הצמדת חוזים עם לקוחות למדד וכדומה. 

  • לפיכך, גם בעת עריכת הדוחות הכספיים הרבעוניים של שנת 2025, יש לבחון בתשומת לב ובשיקול דעת את ההשלכות וההשפעות השונות בפועל על כל ישות וישות, ברמת המדידה, ההצגה והגילוי. 

  • לאור התנודתיות של האירועים השונים וההשלכות הנובעות מהם, את הבחינה יש לבצע תוך הבחנה בין אירועים מחייבי התאמה (אירועים שהתבררו לאחר תום תקופת הדיווח אשר מבהירים הלכה למעשה את המצב העובדתי הקיים נכון לסוף תקופת הדיווח ולכן יש להתחשב בהם בעריכת הדוחות הכספיים), לבין אירועים שאינם מחייבי התאמה מאחר והם מצביעים על תנאים שנוצרו לאחר תקופת הדיווח ולפיכך נדרש לגביהם "רק" גילוי מתאים בדוחות הכספיים. 

  • לכן, בהתאם לנסיבות הייחודיות לכל ישות, הגילוי הנדרש בדוחות הכספיים התמציתיים ביניים לתקופות ביניים של שנת 2025 ביחס להשפעות של מלחמת חרבות ברזל ושל מגמות ואירועים שונים נוספים על הכלכלה העולמית והישראלית עשוי לכלול: התייחסות לתיאור האירוע, עדכונים שחלו החל מהדוח השנתי האחרון, ההשפעה של האירוע על החברה, הערכות של החברה להתמודדות עם האירוע, ההשלכות החשבונאיות שיושמו בעת עריכת הדוחות הכספיים בשל האירוע (כדוגמת בחינת ירידת ערך, הערכות שווי, חכירות, אומדנים קריטיים ושיקולי דעת מהותיים שיושמו בעת עריכת הדוחות הכספיים) וכן כל מידע רלוונטי נוסף.  

  • בהקשר זה נזכיר כי במסגרת הניוזלטר לסיכום הרבעון הראשון של שנת 2024 (לחצו כאן) התייחסנו להוראות החשבונאיות של תקן חשבונאות בינלאומי 20 (IAS 20) הטיפול החשבונאי במענקים ממשלתיים וגילוי לגבי סיוע ממשלתי ושל תקן חשבונאות בינלאומי 10 אירועים לאחר תקופת הדיווח בהתייחס למענקים ממשלתיים. יש לבחון גם את הצורך ביישום הוראות אלו בהתייחס למענקים המתייחסים למלחמת חרבות ברזל. 

  • מידע נוסף אודות ההשפעות השונות שעשויות להיות למלחמת חרבות ברזל ולמגמות והשפעות של אירועים שונים נוספים על הכלכלה העולמית והישראלית הובא בפניכם במסגרת הפרק הראשון של ניוזלטר לסיכום שנת 2023 (לחצו כאן). כמו כן, גילוי לדוגמה להשלכות האפשריות של מלחמת חרבות ברזל על הדיווח הכספי ניתן גם במסגרת הדוחות הכספיים התמציתיים ביניים לדוגמה לתקופות ביניים של שנת 2025 של משרדנו. 

  • בנוסף, במסגרת הפרק השלישי של הניוזלטר לסיכום שנת 2024 (לחצו כאן) רוכזו פרסומי הרשות לניירות ערך לתאגידים בהקשר למלחמת חרבות ברזל אשר עשויים להיות קשורים לדיווח הכספי. 

  • התייחסות של הרשות לניירות ערך לאתגרי המצב הביטחוני ניתן למצוא גם במסגרת "מכתב מנהל מחלקת תאגידים לגבי דגשים לדוח לשנת 2024 והפעילות הצפויה של המחלקה לשנת 2025" (המסמך). סיכום המסמך הובא בפניכם גם כן במסגרת הפרק השלישי של הניוזלטר לסיכום שנת 2024. לסיכום: לחצו כאן

  • כמו כן, לרשות לניירות ערך אתר ייעודי אשר מרכז את כלל פרסומי הרשות לתאגידים בהתייחס למלחמת חרבות הברזל. לאתר: לחצו כאן.    
     

3. הדוחות הכספיים התמציתיים ביניים לדוגמה לתקופות ביניים של שנת 2025 ותקני דיווח כספי בינלאומי, תיקונים לתקנים ופרשנויות חדשים בתקינה החשבונאית הבינלאומית 

תקני דיווח כספי בינלאומי, תיקונים לתקנים ופרשנויות חדשים בתקינה החשבונאית הבינלאומית 

  • בעת עריכת הדוחות הכספיים יש לבחון ולספק גילוי להשפעה של היישום לראשונה של תקני דיווח כספי בינלאומי, תיקונים לתקנים ופרשנויות חדשים בתקינה החשבונאית הבינלאומית. בנוסף, נדרש לבחון ולספק גילוי (או לעדכן גילוי שניתן במסגרת הדוחות השנתיים) בהתייחס להשפעה האפשרית של פרסומים כאמור שפורסמו אך טרם נכנסו לתוקף, ואשר עשויה להיות להם השפעה על הדוחות הכספיים.  

  • בהתאמה, הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של שנת 2025 צפויים לכלול, ככל שרלוונטי, התייחסות להשפעות היישום לראשונה של התיקון לתקן חשבונאות בינלאומי 21 השפעות השינויים בשערי חליפין של מטבע חוץהיעדר יכולת המרה

  • בכדי לסייע בבחינה הנדרשת, ריכזנו עבורכם להלן מידע לגבי כלל תקני דיווח כספי בינלאומי, תיקונים לתקנים ופרשנויות חדשים בתקינה החשבונאית הבינלאומית, הרלוונטיים ללקוחותינו, שנכנסו לתוקף במהלך 2025 או ייכנסו לתוקף בשנים הקרובות. הטבלה ערוכה בהתאם לשנת היישום לראשונה וכוללת תקציר של מהות השינוי, מועד הפרסום ומועד התחילה וכן קישורים למידע מקצועי נוסף אשר עשוי להיות רלוונטי.  

  • בבחינת ההוראות החשבונאיות החדשות בתקינה החשבונאית הבינלאומית נדרש לבחון גם את החלטות סדר יום (Agenda Decisions) שהתקבלו על ידי הוועדה לפרשנויות של דיווח כספי בינלאומי (IFRS Interpretations Committee). מידע אודות החלטות כאמור שפורסמו השנה הובא בפניכם במסגרת הפרק השני של ניוזלטר זה. 

למידע בדבר כלל תקני דיווח כספי בינלאומי, תיקונים לתקנים ופרשנויות חדשים בתקינה החשבונאית הבינלאומית: לחצו כאן.

הדוחות הכספיים התמציתיים ביניים לדוגמה לתקופות ביניים של שנת 2025 

כמדי שנה, אנו מפרסמים כשירות ללקוחותינו דוגמה למבנה של דוחות כספיים תמציתיים ביניים ליום 30 ביוני 2025 (דוחות כספיים תמציתיים ביניים), ערוכים בהתאם להוראות תקן חשבונאות בינלאומי 34 (IAS) דיווח כספי לתקופות ביניים ומקיימים את הוראות הגילוי לפי פרק ד' לתקנות ניירות ערך (דוחות תקופתיים ומיידיים), התש"ל-1970 (תקנות דוחות תקופתיים).

הדוחות הכספיים התמציתיים ביניים לדוגמה נערכו במתכונת דיווח רבעונית ליום 30 ביוני 2025 לשם המחשת מספרי ההשוואה האפשריים בדוחות ביניים רבעוניים (חברה שהיא תאגיד קטן אשר לא הנפיק איגרות חוב לציבור ואשר מדווחת על בסיס חצי-שנתי בהתאם לתקנה 5ד(ב)(5) לתקנות דוחות תקופתיים, נדרשת לבצע את ההתאמות הנדרשות לדיווח חצי שנתי ביחס למוצג בדוחות כספיים לדוגמה אלה).

הדוחות הכספיים התמציתיים ביניים כוללים גם פרקים בדבר מידע כספי ביניים נפרד לפי תקנה 38ד לתקנות דוחות תקופתיים ודוחות פרופורמה ביניים לפי תקנה 38ב לתקנות דוחות תקופתיים. בנוסף, הדוחות הכספיים התמציתיים ביניים כוללים גם נספח בדבר השפעות של עניינים הקשורים לאקלים על הדוחות הכספיים. 

בדוחות הכספיים התמציתיים ביניים לדוגמה נערכו מספר שינויים בעיקר לאור התפתחויות בתקינה הבינלאומית, בהוראות הרשות לניירות ערך ובפרקטיקה המקובלת וזאת בדגש על סוגיות שעשויות להיות רלוונטיות עבור לקוחותינו. לעיקרי השינויים: לחצו כאן.

יודגש כי הדוחות הכספיים התמציתיים ביניים לדוגמה מהווים דוגמה לצורך המחשה בלבד של כללי הגילוי וההצגה בהתאם להוראות התקינה החשבונאית הבינלאומית ותקנות ניירות ערך המתייחסות והם אינם מהווים תחליף לקריאת התקנים והתקנות עליהם הם מבוססים או להפעלת שיקול דעת בדבר הצגה וגילוי נאותים. בנוסף לפיכך ייתכן ויידרשו התאמות, שינויים או הוספות לדוחות לדוגמה אלה לאור תקנים חדשים, החלטות רשות ניירות ערך וכיוצא בזאת, שיפורסמו בהמשך.

כמו כן, יוזכר, כי בהתאם להוראות סעיף 15א ל-IAS 34, אין צורך שהביאורים לדוחות הכספיים התמציתיים ביניים יספקו עדכונים לא משמעותיים יחסית למידע שדווח בביאורים לדוחות הכספיים השנתיים העדכניים ביותר.

לדוחות הכספיים התמציתיים ביניים לדוגמה לתקופות ביניים של שנת 2025- קובץ PDF: לחצו כאן

לדוחות הכספיים התמציתיים ביניים לדוגמה לתקופות ביניים של שנת 2025- קובץ WORD: לחצו כאן

לדוחות הכספיים התמציתיים ביניים לדוגמה של רשת BDO לרבעון הראשון של שנת 2025, ערוכים בהתאם להוראות העדכניות של התקינה החשבונאית הבינלאומית: לחצו כאן.